Fissz Feszt Augusztus 8.

Összesítő

A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

Támogatói jegy

11:00 Stubnya Béla - Pantomim

11:00 Stubnya Béla - Pantomim

1986-tól hivatásos pantomim előadóművész. 1989-ben az Arvisura Színházban kezdett prózai szerepeket is játszani.
Számos kiváló színházi műhelyben tanult. 1997-ben kapott "színész 1" minősítést. Több, mint száz színházi bemutatón és számos filmben is szerepelt. 1999 óta játszik a Budaörsi Játékszínben.

12:30 Horváth Zsófi és tanítványai

12:30 Horváth Zsófi és tanítványai

1969-ben születtem Zalaegerszegen. Tizenkét évesen kezdtem táncolni a Zalai Táncegyüttesében. 1983-ban felvételt nyertem az Állami Balettintézet Néptánc Tagozatára, ahol 1987-ben végeztem. Az iskola elvégzését követően a Honvéd Táncszínház társulatához szerződtem, amelynek azóta is tagja vagyok. Tanítottam Dél-Amerikában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Szlovákiában, továbbá hazai amatőr és hivatásos együttesekben is. 2000-ben elnyertem a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjat. 2001-ben végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán. Jelenleg a főiskola Táncművész- Néptáncpedagógus szakán szakán vagyok végzős hallgató.
2001-ben a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével tüntettek ki. A magyar folklór mellett kiemelt figyelmet fordítottam a cigány kultúra megismerésére. Ennek gyümölcseként született meg 1998-ban a Nemzeti Kulturális Alap, és a Soros Alapítvány támogatásával a Szekérbölcső című koreográfia, amit a Honvéd Táncszínház társulata sikerrel mutatott be az Egyiptomban rendezett alternatív színházi fesztiválon.

13:30 Biri Gergely

13:30 Biri Gergely

"Határon innen - Biri Gergely és Szemere Zita operaénekesek ária- és dalestje
A Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában Erkel Ferenc, Kodály Zoltán és Petrovics Emil dalai és operarészletei csendülnek fel.
Zongorán közreműködik: Katona Anikó, a Magyar Állami Operaház korrepetítora”

14:45 Ki Mit Tud?

14:45 Ki Mit Tud?

17:00 Dallamok a Dunán - második felvonás

17:00 Dallamok a Dunán - második felvonás

Frissen végzett, pályakezdő énekes-színészek fogják bizonyítani rátermettségüket operettekkel, musicalekkel, klasszikus slágerekkel. A program címe akár az is lehetne: Minden, ami zene! Fellépők: Cseke Brigitta, Simon Zoltán, Szalkári Réka, Szondi Tamás, Szőke Laura

19:30 Kertekalatt

19:30 Kertekalatt

“Fesztivál, fröccs, szabadság, Kertekalatt”.
A négyötöd részt debreceni, egyötöd részt budapesti zenekar bő egy éve alakult, leginkább rock, pop, folk elemekből merítkezik.
A formáció az egyetemen részben újra egymásra találva kezdett el közösen zenélni, hogy kiszabaduljanak a hétköznapok szürkeségéből és megalkossák a Kertekalatt életérzést.
Az eddig megjelent 4 dal mellé hamarosan érkezik az első album is, amelyen már gőzerővel dolgoznak. Emellett a nyár folyamán a lehetőségekhez mérten néhány koncertet is tervez a csapat.

Támogatói jegy

21:00 Várkonyi Csibészek

21:00 Várkonyi Csibészek

A Common Vibe egy olyan projekt, amiben szeretnénk a zene megannyi arcát megismertetni kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Közvetítői szerepet tervezünk nyújtani a zene által mindenkinek, hogy megismerkedjenek hangszerekkel, felfedezzék saját muzikalitásukat, közösségi élmény, új közösségek, együttesek szülessenek.
A Common Vibe egy foglalkozás, amelyben a periférián élő roma fiatalok és képzett zenészek együtt alkotnak, együtt zenélnek. A közös zenélés a program eszköze, a közös alkotás, a közös élmény pedig hozzájárul a kapcsolatteremtési készségek, a másik és a másság tiszteletéhez és megbecsüléséhez, illetve a magatartási, önértékelési, önbecsülési problémákkal küzdő fiatalok pozitív irányú személyiségfejlődéséhez.
A zene segíti az érzelem kifejezését, javítja a koncentrációt, tanulási képességet. Ez a projekt erről szól - a kreativitásról, az önkifejezésről és az elfogadásról. Lehetőséget nyújt arra, hogy kipróbáljuk önmagunkat egy barátságos és segítő közegben.

Támogatói jegy