SZÉLINGER ANNA „CÉANNE”

Énekes

Támogatói jegy
A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

Bemutatás

Szélinger Anna, vagyis CéAnne, mint reggae-énekesnő 2009-ben tűnt fel a zenei palettán, amikor Rootless Tree című dalával felkerült a Ladánybene 27 Judah Riddim című lemezére.

A szegedi énekesnő ezt követően számos produkcióban szerepelt: először a pécsi Zagasticban játszott, majd olyan budapesti zenekarokat erősített, mint a Dubaku vagy a Budapest Riddim Band. 2011 óta a rocksteady muzsikát játszó, külföldön rendszeresen koncertező The Mighty Fishers tagja.

Az utóbbi időben fellépett a jelentősebb budapesti klubokban (A38, Akvárium, Gödör, Dürer Kert, GMK, Roham, Mika Tivadar stb.), továbbá jó pár hazai fesztiválon (Sziget, Efott, Fezen, Művészetek Völgye) nem csak zenekaraival, hanem a Ladánybene 27, vagy a Pannonia Allstars Ska Orchestra vendégeként is. Nyitva új műfajok felé 2014 elején csatlakozott a trip-pop-ban utazó Sonar Bistro-hoz.

Anna saját nevével fémjelzett projektbe fogott bele, amelynek felvállaltan dalok írása és publikálása a célja. A formáció első produktuma az Easier című kislemez. Az EP számonként került a nyilvánosság elé, és az utolsó, 2015. május 24-én megjelenő