Fissz Feszt Augusztus 3.

Összesítő

A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

Támogatói jegy

10:00 Magyar Népmesék - Jankovics Marcell

10:00 Magyar Népmesék - Jankovics Marcell

A Magyar népmesék 1980-tól 2012-ig futott magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelynek ötlete Mikulás Ferenc stúdióvezető fejében fogant meg. A tervező, rendező, szakértő Jankovics Marcell volt. A Magyar népmesék (1977-től) felejthetetlen népmesei történeteket dolgoz fel ötletesen és a mesék eredeti humorát egy kis képi humorral szövi át.

11:00 Viktor Balázs

11:00 Viktor Balázs

Viktor Balázs vagyok és 2014-ben diplomáztam a Színház-, és Filmművészeti egyetemen, prózai színész szakon. Az egyetemi éveim alatt lettem a görög dráma szerelmese. Életem első rendezői munkája Szophoklész Philoktétésze volt. Azóta volt szerencsém játszani több klasszikus görög darabban: Perzsák, Alkésztisz, Antigoné, Médeia, Leláncolt Prométheusz, illetve most éppen Szophoklész Antigonéjának megrendezésére készülök.
Csodákkal teli, varázslatos világ a görög mitológia és azon túl a klasszikus görög színház. Kikerülhetetlen alapja az európai kultúr-kincsnek. Eme rendhagyó irodalom órám keretein belül a klasszikus görög színház kulisszái mögé igyekszem bevezetni a kedves nézőimet. A kor színházi alapjairól beszélve, illetve néhány dráma részletesebb elemzésével, illetve opcionálisan drámajátékos jelenetezésen keresztül.

13:00 Parragi Rebeka

13:00 Parragi Rebeka

A BÁR terctett vidám zenéjétől a sörivók boldogsága költözik a nyájas közönség lelkébe, és a mókusok is táncra perdülnek a fákon.

15:30 Musztáng SE

15:30 Musztáng SE

Fő profilunk az akrobatikus rock and roll. Táncosainkat megismertetjük a rocky alapjaival, és fellépésekkel, versenyekkel biztosítunk lehetőséget a színpad kipróbálására a hobbi szinttől egészen a nemzetközi versenyzésig.

16:00 Jankovics Marcell és a fiatal generáció

16:00 Jankovics Marcell és a fiatal generáció

Talkshow fiatal alkotókkal a mesterről.

17.20 Veszprémi Petőfi Színház - Oberfrank Pál, Keller Márton, Horváth Csenge

17.20 Veszprémi Petőfi Színház - Oberfrank Pál, Keller Márton, Horváth Csenge

Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas magyar színművész, színházigazgató, érdemes művész és fiatal veszprémi színészek műsora lesz látható dalok és versek keretében.

18:00 Fiatal költők költészete - Regős Mátyás, Bék Timur, Pejin Lea

18:00 Fiatal költők költészete - Regős Mátyás, Bék Timur, Pejin Lea

Regős Mátyás - 2013-ban érettségi vizsgát tett a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. Ugyanebben az évben felvételt nyert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karára magyar szakra, ahol rendszeres látogatója volt a kreatív írás kurzusoknak. Ettől az évtől Cseh Tamás és Bereményi Géza dalait adja elő Vértesi Ferenc zenésszel.
2015-től művei megjelentek a Pannon Tükörben, az Új Forrásban, A Vigiliában, a Hitelben, a Credoban, a Magyar Krónikában, az Előretolt Helyőrség Irodalmi-Kulturális Mellékletben és egyéb magyarországi és Kárpát-medencei irodalmi és művészeti folyóiratokban.
2015-ben felvételt nyert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar magyar-hittan osztatlan tanári képzésére.
Ugyanebben az évben barátaival megalapította az Erős Vár FC nevű keresztény futballklubot, mely a baráti kötelékek megtartásán és a játék szeretetén kívül a keresztény értékrend és a fair play sportpályákon való képviseletét tűzte ki céljául; a csapat első szezonjában a BLASZ IV. feljutást érő első helyén végzett.
2017-től felolvasásokon, irodalmi esteken vesz részt, többek között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, az A38 hajón, Tel-Avivban a Magyar Kulturális Évad Izraelben keretében, az Ünnepi könyvhéten, a Margó Irodalmi Fesztiválon, különböző magyarországi és határon túli középiskolákban és gimnáziumokban, könyvtárakban és fesztiválokon.
2017-ben az Előretolt Helyőrség Íróakadémia pályakezdő ösztöndíjasa lett. A rá következő évben először jelent meg nyomtatásban versfordítása a Fernando Pessoa életművét tartalmazó Bensőmben sokan élnek című kötetben, Szimbólumok? Fenébe a szimbólumokkal címmel.
2019-ben jelent meg első kötete Patyik Fedon élete címmel az Előretolt Helyőrség Kiadónál, Bereményi Géza és Sántha Attila ajánlásával. Ezzel egyidejűleg tanítási gyakorlatot végzett a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban, majd a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban.
2020-ban felvételt nyert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Irodalomtudományi Doktori Iskolájába. Doktori témája Bereményi Géza életműve. Később jeles minősítésű diplomát szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, magyar-hittan osztatlan tanári szakon

Bék Timúr
1997 telén született. Szászváron nőtt fel, majd Bonyhádon érettségizett. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen hallgat magyart, médiát, pedagógiát és Pink Floydot. Írásait számos magyarországi és külföldi folyóirat publikálta. 2019-ben jelent meg első kötete Aszterión címmel, amiért Khelidón-díjat, Gérecz Attila-díjat és Debüt-díjat kapott.

Pejin Lea
Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Szociológia tanszékén végzem mester-tanulmányaimat, emellett jelenleg vendéglátásban dolgozom, olykor programszervezésben segédkezem itt-ott. Szabadidőmben és néha "munkaként" is zeneszerzéssel, dalszövegírással, néha mások verseinek megzenésítésével foglalkozom.

19.00 Pásztor Márk és zenekara

19.00 Pásztor Márk és zenekara

Pásztor Márk, két lemezzel a háta mögött ( Valamik -2014, Morzsolós -2019 ), rendszerint egy gitárral tartotta előadóestjeit, az utóbbi években azonban egyre gyakrabban játszik különböző zenekari formációkkal. A jelenlegi felállás: Bráder Benedek – cajon ( Akela ), Fábi János – hegedű ( Bordó Sárkány ). Úton van a harmadik lemez, a tervek szerint ez a jelenlegi formáció a közeljövőben bővülni fog, teret adva elektronikuszenei elemeknek is. 2021 nyári koncertjein azonban a már megszokott kicsit balkán, kicsit alternatív, kicsit blues dalok hangzanak majd el a fent említett hangszereléssel.