Neutrofly

Neutrofly

zenekar

Bemutatkozik a Neutrofly zenekar

Balla Péter, Illés Vendel, Karner Barnabás és Tóth Csanád. Négy tehetséges, tizenéves srác, akik gondoltak egy nagyot és zenesulis tanáraik buzdítására együttest alapítottak a nyár elején.

Az ötlet egyébként Csanád fejéből pattant ki, aki parádésan gitározik, dobol és énekel, nem mellesleg ügyesen játszik basszgitáron és zongorán, ráadásul igazi vezéregyéniség, s remekül irányítja a csapatot.

Persze a többieket sem kell félteni, Péter a gitár megszállottja, Vendel a dobszerkó és a zongora mögött érzi magát elemében, míg Barnabás – a csapat legfiatalabb tagja – a gitárral és a basszgitárral kötött életre szóló barátságot.

A négy srác szívesen játssza a nyolcvanas, kilencvenes évek, valamint napjaink pop- és rockslágereit, sőt saját számokon is dolgoznak, mert az a céljuk, hogy hamarosan hosszabb koncertet adjanak az általuk szerzett dalokból.

Egyelőre mindnyájan a tanulásra helyezik a hangsúlyt, de emellett mindig szakítanak időt arra, hogy szenvedélyüknek, azaz a zenélésnek hódoljanak.

Bryan Adams Green day Aerosmith Queen (Danival) Police Ráadás: Twisted Sister

Tagok:

Tóth Csanád
Tóth Csanád vagyok, 11 éves. Imádom a zenét, már nagyon kis korom óta zenélek és énekelek, gyakorlatilag állandóan, ha csak tehetem. Gitáron, basszusgitáron és dobon játszom. Több zenekarnak is tagja vagyok, különböző hangszereken. Számokat írok, stúdiózni is tanulok. A színház és színészet is közel áll a szívemhez, két gyermek főszerepet is megkaptam. A Madách Színház Rocksuli c. darabjában Zack, a gitáros vagyok, míg a Puskás musicalban a gyermek Puskás Öcsi szerepét játszom. Újabban a szinkronizálás világába is betekintést nyerhettem, ez is nagyon izgalmas területe a színészetnek. Nem tudom, mit hoz még a jövő, de mindenképp ezen területek valamelyikén (akár mindegyiken) tudom elképzelni magamat.

Illés Vendel
Illés Vendel vagyok, a Kempelen Farkas nyolcosztályos gimnáziumba járok. Hat éve játszom csellón Héráné Kis Andrea tanítványaként a Weiner Leó zeneiskolában, ahol a vonószenekar tagja is vagyok. Zongorázni öt éve tanulok Keszler Éva tanárnőtől. Zongorán főleg a könnyebb műfajt kedvelem, de játszom klasszikusokat is. Szeptembertől felvettek jazz zongora tanszakra a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskolába. A ritmushangszereket mindig is kedveltem, de dobolni tanulni csak egy éve kezdtem el a Budaörsi Zenesuliban Kisvári Bencénél. Egyébként minden hangszer érdekel, igazi gyűjtő vagyok, és egy-egy újabb darabon magamtól tanulgatok játszani: hangdrum, kalimba, didzseridu, ukulele és basszgitár is van otthon. Szerepeltem a Rocksuli című musicalben a Madách Színházban, aminek sajnos a vírushelyzet miatt vége szakadt Ennek ellenére ettől az előadástól rengeteget kaptam: többek között megismerkedtünk Csanival és családjával - az ő ötletük volt a Neutrofly zenekar alapítása is.

Balla Péter
Balla Péter Zoltán vagyok, Vendel osztálytársa a Kempelen Farkas Gimnáziumban. Szeptembertől a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium matematika tagozatára járok. A Budaörsi Zenesuliban tanulok 3 éve gitározni Mihalik Dávidtól, és basszusgitározni korábban Zelenai Bálinttól. Ezt megelőzve hegedültem, de most már biztosan tudom, hogy a gitár az én hangszerem. A zene mellett mással is szívesen foglakozom. Rendszeresen úszok. Nagyon szeretek olvasni, szerepjátékozni, és legoból szabadon alkotni. Barnabást és Csanádot a zenesuliban ismertem meg, és Csani meghívására gitározom a zenekarban.

Karner Barnabás
Karner Barnabásnak hívnak, 2010. szeptember 18-án születtem, szüleimmel Érden lakom. Most fejeztem be a törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola negyedik osztályát, s három éve tanulok a Budaörsi Zenesuliban. Utóbbiban egy igazán fiatalos csapat foglalkozik velünk, s a kezdetektől klasszikus gitárt tanulok Nyerják Gábortól, 2019-től pedig basszusgitározom is Zelenai Bálint irányításával. Óvodás korom óta rengeteg funkyt, soult, bluest, jazzt, hiphopot és rockot hallgatok apukámmal, akinek családjában többen is kiválóan játszottak hangszeren, valószínűleg innen „gyökerezik” a zene iránti szeretetem. A Budaörsi Zenesuliban minden nyáron részt veszek a zenei táborokban, s nagy örömömre idősebb srácok között is megmutathattam már, hogy mire vagyok képes gitáron és basszgitáron. Ez a nagyszerű alkotóműhely hozott össze Balla Petivel, Illés Vendellel és Tóth Csanival, s bízom benne, hogy így együtt négyen – azaz a NEUTROFLY zenekar – sokáig együtt játszhatunk.