Fissz Feszt Augusztus 2.

Összesítő

A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

Támogatói jegy

11:00 Mesekoncert

11:00 Mesekoncert

Kedves Gyerekek! Szeretitek a zenés meséket? A disney dalokat? Ezen a délutánon a mesemusicelek világába kalauzolunk el benneteket! De hívjátok el a Nagyit is, mert a mesék után örökzöld operettdalokkal kedveskedünk a szülőknek, nagyszülőknek! Fellépnek: Cseke Brigitta, Szalkári Réka, Szondi Tamás, Szűcs Enikő, Tarlós Ferenc

Támogatói jegy a mesekoncertre

13:00 Hunyadi Máté - önálló műsor

13:00 Hunyadi Máté - önálló műsor

A fiatal színművész versmegzenésítéseivel és saját szerzemányeivel örvendezteti meg a közönséget.

Miskolc-Ómassán kezdte tanulmányait a Felső-Hámori Waldorf iskolában, majd Nyíregyházán folytatta az iskolát, mellette gitározott, zenekarban játszott és egyre sűrűbben látogatta a dráma szakköröket is. Befejezvén a gimnáziumot, Pestre költözött, hogy megkezdhesse színész tanulmányait, 2011-től a Pesti Magyar Színakadémia növendékeként, majd 2014-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés-színész szakán Novák Eszter és Selmeczi György osztályában, ahol 2019-ben végzett. Gyakorlati éveiben az Ódry színpadon, majd Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, a Budaörsi Latinovits Színházban, Budapesten a Belvárosi Színházban, a Városmajori Szabadtéri Színházban és a Rózsavölgyi szalonban is sokféle szerepet eljátszhatott. Színészi munkái mellett verseket zenésít, előadásokhoz készít zenét és zenészként is részt vesz a darabokban.

LEGFONTOSABB SZÍNHÁZI SZEREPEI:
Shakespeare: Amit akartok (Vízkereszt) Szkéné Színház
Igor Sullivan: Kaktuszvirág 2019 Belvárosi Színház

ELŐADÁSOKHOZ KÉSZÍTETT ZENE:
B.Brecht: Félelem és Fogcsikor – SZFE, Ódry színpad
W.S.: Amit akartok (Vízkereszt) – Szkéné Színház
Katona József: Bánk Bán – Katona József Színház
Bencsik-Horváth-Hunyadi-Szabó:Kötelezők Szabadon – Magyar Színház

JELENLEG JÁTSZOTT SZEREPEI A PESTI MAGYAR SZÍNHÁZBAN:
Bencsik-Horváth-Hunyadi-Szabó: KÖTELEZŐK SZABADON
PITON BILLY – Dušan Kovačević: A MARATONFUTÓK TISZTELETKÖRT FUTNAK

14:00 Örkény egypercesek

14:00 Örkény egypercesek

Grotresz novellák, Babják Annamária rendezésében.

A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük; mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy Egyperces Novellát.

Rossz közérzet, zaklatott idegállapot nem akadály. Olvashatjuk őket ülve és állva, szélben és esőben vagy túlzsúfolt autóbuszon közlekedve. A legtöbbje járkálás közben is élvezhető!

Fontos, hogy a címekre ügyeljünk. A szerző rövidségre törekedett, nem adhatott hát semmitmondó föliratokat. Mielőtt villamosra szállnánk, megnézzük, milyen jelzésű a kocsi. E novelláknak éppily fontos tartozékuk a címe.

Ez persze nem azt jelenti, hogy elég csupán a föliratokat olvasgatni. Előbb a cím, aztán a szöveg: ez az egyetlen helyes használati mód.

Figyelem!

Aki valamit nem ért, olvassa el újra a kérdéses írást. Ha így sem érti, akkor a novellában a hiba.

Nincsenek buta emberek, csak rossz Egypercesek!

15.30 Mese zenebona – Gregus Anikó

15.30 Mese zenebona – Gregus Anikó

Gregus Anikó interaktív, zenés-táncos gyermek bulija buborék partyval, ajándékkal.

17:30 Fissz-Sport

17:30 Fissz-Sport

Jóga

18:30 Fehérváry Lilla

18:30 Fehérváry Lilla

Vallási témájú bábszínházi előadás.

20:00 Egy asszony két vétkecskéje - Szabados Zsuzsi önálló estje

20:00 Egy asszony két vétkecskéje - Szabados Zsuzsi önálló estje

Bukovinai székely, gyimesi- és moldvai csángó népi szerelmes történetek, mesék, mondák, legendák eredeti gyűjtések alapján.

21:00 Ceánne

21:00 Ceánne

Szélinger Anna, vagyis CéAnne, mint reggae-énekesnő 2009-ben tűnt fel a zenei palettán, amikor Rootless Tree című dalával felkerült a Ladánybene 27 Judah Riddim című lemezére. A szegedi énekesnő ezt követően számos produkcióban szerepelt: először a pécsi Zagasticban játszott, majd olyan budapesti zenekarokat erősített, mint a Dubaku vagy a Budapest Riddim Band. 2011 óta a rocksteady muzsikát játszó, külföldön rendszeresen koncertező The Mighty Fishers tagja. Az utóbbi időben fellépett a jelentősebb budapesti klubokban (A38, Akvárium, Gödör, Dürer Kert, GMK, Roham, Mika Tivadar, stb.), továbbá jó pár hazai fesztiválon (Sziget, Efott, Fezen, Művészetek Völgye) nemcsak zenekaraival, hanem a Ladánybene 27, vagy a Pannonia Allstars Ska Orchestra vendégeként is. Nyitva új műfajok felé 2014 elején csatlakozott a trip-pop-ban utazó Sonar Bistro-hoz. Anna saját nevével fémjelzett projektbe fogott bele, amelynek felvállaltan dalok írása és publikálása a célja. A formáció első produktuma az Easier című kislemez. Az EP számonként került a nyilvánosság elé, és az utolsó, 2015. május 24-én megjelenő lemez címadó nótával teljesedett ki.

Támogatói jegy