Legbelsőkör

Legbelsőkör

zenekar

Támogatói jegy
A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

A Legbelsőkör egy olyan zenei formáció, melynek tagjait szoros barátság fűzi egymáshoz. Az együttes alig egy éve alakult, és éppen hogy elkezdte bontogatni szárnyait. Legalábbis, ami a fellépéseket illeti, hiszen a közös zenehallgatások, eszmecserék már több éve zajlanak. A csapatunk tagjainak sorát erősíti úgy a képzett zenész, zenetanár, kerámia szakos hallgató, mint a mérnök, citeravirtuóz vagy muzikológus. Ennek romantikája, hogy bár sokan vagyunk sok félék, az örömzene szeretete összeköt bennünket. A Legbelsőkör zenei stílusa még kialakulóban van, ami biztos, hogy a számunkra legfőbb inspirációt jelentő magyar népdalok központi elemként foglalnak helyet repertoárunkban, ezért vagyunk talán kicsit világzeneiek, de szívesen próbálkozunk jazz, pop illetve alternatív rock zenei elemek ötvözésével is.

Zenekar tagjai:

Lengyel Károly (gitár)
Bányai Borbála (vokál)
Moldován Balázs (ütőhagszerek)
Ördög Tímea (vokál)
Ördög Ödön (billentyű)
Bányai Orsolya (vokál)
Fekete Hunor (citera, furulya)
Dénes Károly (basszusgitár)

Kísérők:
Erdős Amália
Pusztai Hanga

Kelet és Nyugat találkozik Czirják Csaba gitáros legújabb szerzői lemezén , a Nap és Hold című, amit kvintett bővült formációjával rögzített.Míg a pentaton hangkészletű dallamokban a magyar népzenei és a bartóki örökséget fedezhetjük fel, addig a harmónia fűzések jellegzetesen nyugatiak és a jazzre jellemzők.Czirják Csaba saját bevallása szerint ezúttal nem egy virtuóz jazzlemezt szeretett volna készíteni, hanem egy olyan melodikus anyagot, amelynek dallamfoszlányai megragadják és nem eresztik a hallgatót.A helyenként meditatív hangulatú, máshol fúziós jazz-rockba hajló lemez címével a zene irányát is jelzi, amennyiben az a földi, anyagi minőségeken túlit, a csillagokban rejtezőt, az univerzálisat veszi célba.