Fissz Feszt Augusztus 7.

Összesítő

A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

Támogatói jegy

10:00 Az ember tragédiája - Jankovics Marcell

10:00 Az ember tragédiája - Jankovics Marcell

Az ember tragédiája Madách Imre emblematikus színművének animációs adaptációja. Cselekménye a bibliai teremtéstörténetből indul ki, főhősei Ádám és Éva, az első emberpár. Miután Isten kiűzte őket a Paradicsomból, az alvó Ádámot álmában Lucifer, a bukott angyal végigvezeti az emberiség történelmén az ismeretlen, távoli jövőbe.

Támogatói jegy

13:00 Slam Poetry verseny

13:00 Slam Poetry verseny

A Slam Poetry a múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelent meg, mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word versengő formájaként, Marc Kelly Smith („Slampapi”) kezdeményezésére. Ez egy modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Ha szívesen kipróbálnád magad ebben a műfajban, akkor jelentkezz!

14:00 Milleniart Ensemble

14:00 Milleniart Ensemble

A MilleniArt Ensemble a hazai koncertélet egy új és üde színe. Egy éve alakult meg Király Eszter és Fujita Júlia alapításával a fiatal zeneművészekből álló együttes, azóta pedig olyan helyekre vihették el a muzsikájukat, mint például a Müpa, vagy az Őrségi Kortárs Zenei Napok. A zenekar tagjai különböző formációkban már régóta együtt zenélő művészek, régi barátok. Indult róluk az együttes hivatalos közösségi oldalán egy bemutatkozó széria, melyben személyesen adott interjúk keretein belül kicsit jobban megismerhetik az érdeklődők az együttes tagjait.
A zenekar a 2021-es évadában a kortárs és a barokk zenét fűzi össze, ennek szellemében koncert sorozatokat tartanak különböző budapesti helyszíneken. Egy éves pályafutása alatt a MilleniArt híre robbanásszerűen terjedt el. Eddigi munkásságukban ősbemutató hangversenyek is szerepelnek, melyek közül számos darab a MilleniArt számára dedikálódott, illetve májusban Balogh Máté: 12 Makam című darabját elsőként ők mutatták be az eredeti vonószenekari változatában, Rajk Judit énekművésszel.
Habár repertoárjuk gerincét a kortárs és a barokk alkotja, nem zárkóznak el más műfajoktól sem.

Támogatói jegy

15:00 Baranyai Barnabás cselló koncert

15:00 Baranyai Barnabás cselló koncert

Számos hazai és külföldi fesztivál rendszeres résztvevője, mint szólista és kamarazenész.
Olyan művészekkel dolgozhatott együtt mint, Jerome Pernoo, Steven Isserlis, Alexander Rudin, Alexander és Albert Markov, Nicloas Alstaedt, Roman Garioud, Johannes Meissl, Vilde Frang, Krzysztof Pendereczky, Fenyő László, Perényi Miklós, Várdai István, Maxim Rysanov, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin és sokan mások.
Zenekari tapasztalatot a Haydn filharmóniában és a Bruno Valter Szimfonikus Zenekarban szerzett. Jelenleg a Zeneakadémia harmadéves doktorandusz hallgatója, asszisztensként Rohmann Ditta és Varga István osztályában tanít.

Támogatói jegy

16:00 Hitvita

16:00 Hitvita

Hit vs tudomány?
Lehet-e egy természettudományok mellett elkötelezett tudós hívő ember? Egyáltalán, racionáis-e az, aki Istenben hisz? Cáfolja-e a tudomány a keresztények szent könyvét, a Bibliát? Mit várhatunk a tudománytól és van-e értelme a vallásfilozófiának? Hogyan látja a tudomány és a hit viszonyt egy természettudós és egy teológus?
Prof. dr. Boldogkői Zsolt, a SZTE tanszékvezető molekuláris biológusa és Nagy Gergely, református teológus, a Károli Gáspár Református Egyetem PhD hallgatója, a Kálvinista Apologetika csatorna vezetője beszélgetnek. Moderál: Paár Tamás, filozófus.

17:00 Kováts-Szőcs Benedek - zongora virtuóz

17:00 Kováts-Szőcs Benedek - zongora virtuóz

Benedek 15 éves, nyolc éve tanul zongorázni a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában, Dr. Domoszlai Erzsébet tanítványa.
Eddigi eredményei közül néhány:
2018 tavasza: középdöntős a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorban
2018. július: III. díj a Szokolay InspirArt Alapítvány Zeneszerző Pályázatán
2019. március: XV. Országos Zongoraverseny I. hely a III. korcsoportban
2021. június: VIII. Farkas Ferenc Zongoraverseny, I. hely III. korcsportban, és Nagydíj.
2018 októberében már játszott a Dunakeszi Szimfonikus Zenekarral, akkor Joseph Haydn D-dúr zongoraversenyét játszotta. 2021. október 1-jén a Zene Világnapján pedig Liszt Ferenc: Magyar Fantázia című művét fogja előadni a zenekarral.

17:00 Jankovics Marcell és a fiatal generáció

17:00 Jankovics Marcell és a fiatal generáció

Talkshow fiatal alkotókkal a mesterről.

18:00 Fissz-Sport

Akadályverseny.