Fissz Feszt Augusztus 5.

Összesítő

A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

Támogatói jegy

13:00 Egyed Hunor, Szabó Sára, Hirling Bettina - klarinét, hegedű, zongora trió

13:00 Egyed Hunor, Szabó Sára, Hirling Bettina - klarinét, hegedű, zongora trió

Szabó Sára-hegedű
Hirling Bettina- zongora
Egyed Hunor- klarinét
A Trio Iuvenis 2021 májusában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem frissen diplomázott művészeiből.
Céljaik között szerepel az erre a formációra komponált legfontosabb kamaraművek bemutatása a vidéki közönségnek is, ezáltal szeretnék a Budapesten kívüli zenei életet színesíteni.
A trió tagjai évek óta felhőtlen barátságot ápolnak, ez adta az elsődleges alapot a kamaracsoport megalapításához.
Mindhárman rendelkeznek több hazai és nemzetközi verseny eredménnyel is. Az aktív szimfonikus zenekari működés és koncertéletben való részvétel mellett zenetanárként is tevékenykednek.

14:30 A szerelem hullámain

14:30 A szerelem hullámain

Mi a szerelem? Egyszerű vagy bonyolult érzés? Mekkora tüzet tud okozni a másikban csupán egy pillantás? Polonkai Renáta és Szondi Tamás ezekre a kérdésekre keresik a választ a musical műfaj gyönyörű dallamaival.

15:30 Ács Tamás

15:30 Ács Tamás

Ács Tamás vagyok, a Soproni Petőfi Színház színésze. 2006-ban kezdtem el játszani a győri Forrás Színház kötelékében, és 2012-től vagyok tagja a Soproni Petőfi Színháznak. Az elmúlt években számos színházi műfajban és előadásban próbálhattam ki magam a társulati létezés mindennapjaiban. Ezekkel a munkafolyamatokkal párhuzamosan kezdtem el létrehozni különböző egyszereplős előadásokat. Ezek az előadások, bár mind egyszemélyesek, mégis különböző műfajúak, eltérő formai és tartalmi aspektusokkal, különböző morális üzenettel bírnak. Az egyszereplős színház számomra a magány életérzésének húsbavágó feltárását teszi lehetővé, a ma emberének szorongásait, félelmeit kutatom általuk. A kortárs technikai eszközök a közösséghez való tartozás jelszavait hirdetik, de meglátásom szerint nem a közösségek, hanem sokkal inkább az egyedül maradt, egymás mellett élő magányos emberek sokasága jellemzi a 21. századot, melyeket előadásaimban a vizsgálat fókuszába állítok. Az egyszemélyes színház számomra a kísérletezés terepét jelenti. Kísérletezést önmagamon, valamint az adott irodalmi alapanyagon.

16:30 Arany Éva

16:30 Arany Éva

Arany Évi vagyok, 20 éves dunakeszi zenészpalánta. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem angol és ének-zene tanárszakos hallgatója vagyok. Azt szoktam mondani, hogy "zenei mindenevő" vagyok, hiszen az érdeklődésem a népzenétől a komolyzenén át a rockig és a metálig szinte minden műfajt felölel. Játszom hegedűn és gitáron, illetve egy picit furulyán és zongorán. A fő profilom mégis az éneklés, magamat szoktam kísérni gitáron. Néhány éve dalokat is írok, és ha minden jól megy, hamarosan kiadom az első albumomat. A Fisszfeszten is a saját dalaimból játszanék el néhányat, illetve még egy-két a szívemhez közel álló számot más szerzőktől.