Fissz Feszt Augusztus 4.

Összesítő

A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

Támogatói jegy

11:00 Mesélő Dallamok - bábszínház

11:00 Mesélő Dallamok - bábszínház

Tücsök bábszínház előadása.

12:30 Kenese Balázs zenekar

12:30 Kenese Balázs zenekar

Dunakeszi ifjú művésze.

14:00 Fiatal költők költészete - Nagy Lea, Gál János

14:00 Fiatal költők költészete - Nagy Lea, Gál János

Nagy Lea
Budapesten él, tanulmányai mellett költészettel és képzőművészettel foglalkozik. 2016 óta publikál verseket különböző folyóiratokban, illetve egyik szerkesztője és szerzője a „Suttogva”, a „Repülés” és „Szerteszét” című antológiáknak.
Az Irodalomismeret című folyóirat Szépirodalmi rovatának munkatársa.
2018. április 19-én jelent meg első, önálló verseskötete Légörvény címmel, a Napkút Kiadó gondozásában.
2020 májusában jelent meg második, önálló verseskötete Kőhullás címmel, a Napkút Kiadó gondozásában.
Könyvbemutatói: Petőfi Irodalmi Múzeumban, Írók Boltjában, Nyitott Műhelyben.
2018-ban tagja volt az azóta megszűnt József Attila Körnek. 2019 januárjában elnyerte az NKA ösztöndíját második, vagyis mostani, második verskötetének a megírására.
2019. április 11-én vehette át a Magyar Írószövetség által alapított, az előző év legjobb verseskötetéért járó Debüt-díjat.
A Magyar Írószövetség tagja.

Gál János
Gál János 1999-ben született Budapesten. Az ELTE BTK történelem alapszakán szerzett diplomát. Jelenleg mesterszakos tanulmányait végzi, emellett zenetanárként dolgozik. 2017-től publikál hazai folyóiratokban, 2019-től az Előretolt Helyőrség Íróakadémia hallgatója.

16:30 BIAK - cirkusz a színpadon

16:30 BIAK - cirkusz a színpadon

Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium diákjainak műsora.

Támogatói jegy

18:30 Báró Maszkura

18:30 Báró Maszkura

A 2007. februárja óta működő „Maszkura és a Tücsökraj” zenekar énekese és harmónikása. Erdélyben született, de jelenleg Budapesten él. 1998-ban kezdett rappelni. Szeret dalokat írni.

A Banda stílusa: alternatív pop, funk, latin, R&B, swing, csárdás.

19:15 Legbelsőkör - erdélyi zenekar

19:15 Legbelsőkör - erdélyi zenekar

A Legbelsőkör egy olyan zenei formáció, melynek tagjait szoros barátság fűzi egymáshoz. Az együttes alig egy éve alakult, és éppen hogy elkezdte bontogatni szárnyait. Legalábbis, ami a fellépéseket illeti, hiszen a közös zenehallgatások, eszmecserék már több éve zajlanak. A csapatunk tagjainak sorát erősíti úgy a képzett zenész, zenetanár, kerámia szakos hallgató, mint a mérnök, citeravirtuóz vagy muzikológus. Ennek romantikája, hogy bár sokan vagyunk sok félék, az örömzene szeretete összeköt bennünket. A Legbelsőkör zenei stílusa még kialakulóban van, ami biztos, hogy a számunkra legfőbb inspirációt jelentő magyar népdalok központi elemként foglalnak helyet repertoárunkban, ezért vagyunk talán kicsit világzeneiek, de szívesen próbálkozunk jazz, pop illetve alternatív rock zenei elemek ötvözésével is.
Zenekar tagjai
Lengyel Károly (gitár)
Bányai Borbála (vokál)
Moldován Balázs (ütőhagszerek)
Ördög Tímea (vokál)
Ördög Ödön (billentyű)
Bányai Orsolya (vokál)
Fekete Hunor (citera, furulya)
Dénes Károly (basszusgitár)
Kísérők:
Erdős Amália
Pusztai Hanga

Támogatói jegy

21:00 Bohemian Betyars

21:00 Bohemian Betyars

A Bohemian Betyars nevű magyar világzenei együttes 2009-ben alakult meg, Szűcs Levente énekes és Mihályfi Máté elektromos gitáros vezetésével, Miskolcon. Zenéjükben a pszichedélia keveredik a ska és a punk műfajával. Dalaikban jelentős szerepet játszanak a magyar, balkáni és cigány dallamok. Az együttes saját magát „speed-folk-freak-punk-nak” nevezi, amely jellemzi a Bohemian Betyars „őrült” előadásmódját és zenei változatosságát.

Támogatói jegy