Bohemian Betyars

Bohemian Betyars

Világzene

Támogatói jegy
A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

A Bohemian Betyars nevű magyar világzenei együttes 2009-ben alakult meg, Szűcs Levente énekes és Mihályfi Máté elektromosgitáros vezetésével, Miskolcon.

Zenéjükben a pszichedélia keveredik a ska és a punk műfajával. Dalaikban jelentős szerepet játszanak a magyar, balkáni és cigány dallamok.

Az együttes saját magát „speed-folk-freak-punk-nak” nevezi, amely jellemzi a Bohemian Betyars „őrült” előadásmódját és zenei változatosságát.

A Bohemian Betyars 2009-ben alakult. Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat fűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal.

2016-ban a Bohemian Betyars nyerte meg a Nagy-Szín-Pad című „tehetségmutató” versenyt.

Az RTL Klub Farm tévésorozata főcímdalának a Megjöttek a fiúk (Stone Soup, 2012) című számukat választotta, a Drága örökösök tévésorozat főcímdalát is ők játsszák (Majd' meghalok / Csavargó, 2017).

Tagok

Szűcs Levente – akusztikus gitár, ének
Palágyi Máté „Kakas”– hegedű
Kondor Domonkos - trombita
Mihályfi Máté – elektromos gitár, tambura, vokál
Fehér Gábor – basszusgitár, bőgő, vokál
Dankó Dániel – dob