Ács Tamás

Ács Tamás

egyszemélyes színház

2004 óta foglalkozom az egyszemélyes színház különböző műfajaival, lehetőségeivel.

2018-ban elnyertem a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíját, amivel az egyszemélyes színház 21. századi lehetőségeit kutatom.

Előadásaim minden korosztály számára ajánlottak.

A felnőtteknek klasszikus világ- és magyar irodalmi adaptációkat, a középiskolásoknak a kötelező olvasmányokból készült tanteremszínházi előadásokat, míg a gyerekeknek verses mesejátékot ajánlok.

Az előadásaim alkalmasak arra, hogy – kőszínházi színpad mellett – szinte bármilyen térben megjelenjenek: kamaraszínházak, művelődési házak, fesztiválok, szabadtéri színpadok, könyvtárak, templomok és iskolai terek.

A színészi pályám kezdetétől foglalkozom versmondással. A Magyar Versmondók Egyesületétől elnyertem a Magiszter versmondó címet. A honlapomon megtalálják azoknak a verseknek a listáját, melyeket már évek óta mondok.

Az előadásról: https://monodrama.hu/eloadasok/a-bor-dicserete

A bor dicsérete című zenés irodalmi összeállítás időutazásra invitálja a tisztelt hallgatóságot a bor és borfogyasztás izgalmas történelmébe.
Vitt-e bort Noé arra a bizonyos bárkára? Van-e a borivóknak tízparancsolata? Vajon ivott-e bort Csokonai? Hogy bírta a szőlőlevet Petőfi?

Létezik-e gyógyír a másnaposságra? Tudomány-e a borfogyasztás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Ács Tamás felhőtlen, ugyanakkor tartalmas szórakozást garantáló vidám előadása. Az előadás önmagában is egy kellemes esti kikapcsolódást ígér, de a darab részletei kitűnően alkalmasak arra, hogy egy borkostoló vagy egy vidám céges rendezvény hangulatát emeljék.